Spørsmål og svar

Jeg har fått mange spørsmål i det siste. Derfor er planen å svare på de fleste her så jeg slipper å gjennta meg. Det er viktig å huske at alle turene ikke er like. Så selv om noe er på en måte på min tur er det ikke en selvfølge at det blir slik på din tur.
 

Jeg lurer på noe: er det mange som har tatt med seg (og bruker) sts-ryggsekkene dere fikk i posten?

På min tur var det vanlig å bruke den. På flyplassen brukte så og si alle den. Det var også mange som brukte den til hverdags i USA.

 

Får vi shoppa i New York uansett hvilken utflukt vi tar?

Ja, jeg var med på alle utfluktene og fikk vertfall en hel dag til shopping i NYC.

 

Jeg skal dra med bestevenninna mi, får vi komme på samme tur, og sove på samme rom gjennom hele turen?

Jeg dro alene, så jeg har ingen erfaring med det. Men jeg tror det skal være mulig. Dere burde fylle det inn at dere vil være sammen når dere bestiller og snakke mer med STS om det.

 

Reiser vi bare med norske, og har vi norsk reiseleder? Har dere noen Norske leder(e) med?

Det var tre amerikanske sjåfører, en i hver buss. To finske STS-ledere og en Norsk STS-leder, også en i hver buss. I vår "pulje" var det ca halvt om halvt med finnske elever og norske. Men jeg vet at gjengen som var noen dager forran oss var med svenske og norske, så hvilket land de dere drar med er fra er forskjellig fra tur til tur.

 

Må man være veldig flink i engelsk for å reise?

Overhode ikke. Man er der for å bruke engelsken, for så å bli bedre i engelsk. Det eneste kravet til språk jeg ville satt er at du må tørre å bruke det. Har du planer om å bare snakke norsk hele turen vil du ikke bli noe bedre.

 

Ble du bedre i engelsk etter turen?

Jeg vil ikke si jeg ble noe veldig mye bedre i engelsk, men jeg ble mye tryggere på engelsken, og innså hvor mye dårligere jeg var enn jeg trodde.

 

Hvor mange timer satt dere i bil/buss tilsammen?

I underkant av 100 timer fordelt på de tre ukene.

 

Hvordan kan du ikke kjede deg i bussen?

Vi hørte på musikk, pratet og fant på gåter og spill som de fleste var med på. Det ble også mye soving og avslapping fra en ellers full timeplan. Jeg ville hatt med meg musikk, bøker, spill osv. for å drøye tiden i bussen for de som kjeder seg lett.

 

Hva kostet det?

For selve reisen betalte jeg ca. 30 000. Noe som i og for seg var billig, med tanke på at en flybillett fort kan koste opp under 10 000. Men utgiftene når vi var der ble mye høyere enn jeg hadde sett for meg. Alt av mat måtte betales selv, noe som blir en god del. Man må også tipse alt og alle til enhver tid, også sjåføren på turen, som alene var i underkant av 1000 kr.

 

Var det verdt det?

Jeg angrer vertfall ikke ett sekund på at jeg dro.

 

Ble du kjent med noen finske?

Ja. Noen av de beste vennene mine der nede var finsk.

 

Skal du fortsette å blogge etter turen?

Nei, det skal jeg ikke.

 

Var det noen du virkelig ikke kom overens med?

Noen som bare klagde og var negative jeg fikk litt nokk av, men ingen jeg ikke kom overens med, heldig vis.

 

Hvor mange sov på rom sammen på hostellet i NY? Fikk man velge selv?

Vi sov på 6, 8, 10 eller 12 mannsrom. Ikke alle ble fylt opp helt. Man fikk på en måte velge hvem man lå med i og med at vi gikk sammen de som ville ha like stort rom. De 8 guttene delte bare ett rom.

 

 Var det en bra tur? Anbefaler du den til andre? Lærte du mye om USA?

Jeg synes det var en fantastisk tur, og ville anbefalt den sterkt. Jeg vil ikke si at jeg lærte så veldig mye mer om USA, nei...

Når det er sakt vil jeg si at turen var noe helt annet en jeg trodde. Det var så og si en campingtur, hvor vi sov i telt typ 16 av 20 netter.

 

Tok dere opp og ned teltene hver dag?

Så å si, ja. Ble god på det til slutt

 

Hvordan gjorde dere det med oppbevaring av penger, pass og andre verdisaker?

Tror alle bare hadde det i sin egen bag, og når baggene ikke var på en trygg plass så hadde vi nok med de fleste verdisakene med oss. For oss 15årninger måtte vi jo ha med passet over alt uansett, i og med at man må vise leg når man handler der.

 

Ca. hvor mye penger er det jeg trenger? Trengs det mye mer enn det som er anbefalt?

Om du har store planer om shopping ville jeg tatt med noen kroner mer enn anbefalt. Som sagt hadde jeg med 10000 kr i lommepenger og over halvparten gikk til mat, utflukter og andre nødvendigheter som betaling til sjåføren og tipsing.

 

Jeg så på bloggen at dere hadde kjøpt dere fastpass i universal studios. Hvordan fungerte de? Og husker du ca. prisen på de?

Det var virkelig til å anbefale. Vi fikk gå først i køen, som gjorde at vi fikk mye mer ut av dagen og slapp flere timer i kø.

 

Jeg lurer også på det med priser på partybusser/limo i las vegas.

Det var vel med i turen, om jeg ikke tar helt feil? Vertfall i Explorer passet.

 

Reiset du med speilrefleks og pc? Er det plass til å ta det med? eller anbefaler du mindre typer kamera?

Selv hadde jeg bare med iphonen. Jeg hadde jo mange venner der som sendte bildene de tok, så det var ikke nødvendig for meg å ta med noe kamera. Du kan ta med hvilket kamera du ønsker. Noen hadde speilrefleks og andre hadde mindre kameraer, og begge så ut som de funket bra.

 

 Hvordan er det med dusjemuligheter? virker som om vi skal sove mye i telt og lurer på om det går mange dager før vi får dusjet?
Vi bodde ofte på campingplasser, der var det felles bad med dusj. Så vi kunne dusje så og si hver dag. Dusjene var veldig greie. Det var nesten som i gym-garderober.

 

Er det noen muligheter for å vaske klær noen steder? eller må jeg pakke nok klær som holder til alle 3 ukene?

På noen av campingplassene var det vaskemaskiner, så vi spleiset og vasket vi sammen, det kostet noen dollar. Husk vaskemiddel!!!

 

Var det pute, sovepose og madrass i telta eller måtte dere ta det med selv?

Sovepose og pute måtte vi vel ta med selv, men madrass er jeg veldig sikker på at vi fikk. Det står garantert mer om dette på my Page og i pakkelista. Sovepose er lurt å legge igjen i for eksempel Washington, om du har planer om å shoppe mye, så ta med deg en gammel en!

Hvordan var shoppingmulighetene? Var det sånn at dere fikk shoppe mye? Var det sånn at dere hadde dårlig eller god tid til det? men var du i empire stare buildning? For da får man kanskje dårligere tid til å shoppe?

Det meste av shoppinga skjedde i NY sett bort i frå noen timer i Vegas og New Orleans. Det er jo ikke en shopping tur du har meldt deg på, men det ble ett par dager med shopping til sammen.

Jeg var på Empire State, men vi var der i kanskje halvtime-time, så det påvirket ikke shoppingen vår så veldig.

 

Hadde du med 1 eller 2 kofferter?

Det var få som hadde med koffert faktisk. Jeg hadde en stor bag på 20kg og en litenkoffert til flyet. Jeg hadde god plass til ekstra når jeg dro og det ble sånn akkurat passe fult når jeg dro hjem etter jeg hadde lagt igjen håndduker og soveposen.

 

Tusen takk for meg. Jeg håper dette har vært til hjelp J

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits